tiistai 11. joulukuuta 2012

Abortin puolestapuhujat

Abortti mielletään usein syyttömän lapsen murhaksi, mutta abortin kannattajat ovat aivan toista mieltä. Raskauden keskeyttämisen syyksi kelpaa esimerkiksi, kun raskauteen liittyy rikos. Raskaaksi tulevan naisen ei tarvitse kantaa rikollisen lasta, jos hän ei sitä itse halua. Tietenkin tästä asiasta voi olla monta mieltä, mutta loppujen lopuksi nainen saa itse päättää omasta kehostaan.
Raskauden varhaisessa vaiheessa lääkäri saattaa todeta lapsella vaikean kehitysvamman. Abortin syinä saattaa siinä vaiheessa olla lapsen kasvattamisen raskas henkinen taakka ja taloudelliset syyt.
Nuorena raskaaksi tulevat äidit harkitsevat usein aborttia ja tekevätkin sen muita raskaana olevia herkemmin. Nuorena koulut ovat vielä kesken, eikä isä välttämättä ole enää kuvioissa. Kun rahatilanne ja aika ovat huonoja, koetaan abortti välttämättömäksi.
Abortti on myös hyväksyttävä, kun synnytys tai raskauden jatkuminen vaarantaa äidin hengen. Tilanteessa, jossa molempia ei voi pelastaa, tarvitaan nopeaa toimintaa ja silloin abortti on elämän jatkumisen kannalta elintärkeä.

1 kommentti:

  1. Entäs sitten ne naiset jotka raiskattiin? Heillä ei ole ollut mahdollisuutta päättää mitä heidän keholle tapahtuu... Ja vaikka käyttääkin ehkäisyä saattaa tapahtua "vahinkoja" ja pitäisikö tämän takia luopua seksistä kokonaan?

    VastaaPoista